måndag 25 april 2011

Extreme balkong makeover

Det senaste dygnet har jag ägnat massor av tid, pengar och energi åt min balkong. Med hjälp av exmaken och mamma har den förvandlats från skrotupplag till... tja, i alla fall en början till något man kan trivas på.

Såhär såg den ut igår mitt på dagen:


Inredning: en gammal filt på golvet, retursaker, gamla tomma kartonger, blomkrukor, katternas klösträd, en lagerhylla samt en gammal badrumsmatta (som katterna gillar).

Ett dygn senare, lite drygt, ser balkongen ut såhär:
Trasmattor på det dammsugade golvet. Nya monterade trädgårdsmöbler med nya dynor. Katternas klösträd (och tillhörande katter) i hörnet istället för att skymma utsikten. Ett citrusträd i stor kruka. (Visst går det bra att vara i samma rum som citrusträd, C?)

Det som återstår är pysslet. Dekorationer. Pyntet. Det som gör att det blir hemtrevligt. Allt det där som jag är dålig på. Jag tänker mig iaf att textilier och växter är bra grejer att gå vidare med. Personer med estetiskt intresse får gärna komma med tips till mig som är estetiskt okunnig.

8 kommentarer:

trillivippa sa...

Men så fint du fått till det! Lite ljuslyktor kunde väl vara mysigt till kvällarna. Åhlens och Lagerhaus brukar ha fina golvlyktor som man kan stänga till ordentligt så inte nyfikna katter bränner sig om nosen... :)

Råg-Rut sa...

Vilken grym utsikt du har! Måste smyga in på eniro och kolla exakt var du bor! Visst är det väl älven man ser?

ordningsfrun sa...

trillivippa: Golvlyktor var ett bra tips - jag ska kolla upp det!

ordningsfrun sa...

Rutan: Japp, det är älven. Jag bor i huset längst ner mot älven på femte våningen, så utsikten är inte direkt nåt att klaga på :)

Anonym sa...

Snyggt. Ser framemot att sitta där snart.
Lite mer växter - kanske en liten odling av tomater?
/Bää

ordningsfrun sa...

Bää: Jo, mer växtlighet ska jag försöka fixa. På lördag ska jag till IKEA, och då blir det inköp av en fin drivbänk som jag ska ha kryddväxter i. Tomatplantor brukar vara jättekinkiga och vilja bli vattnade varje dag. Jag tror att de skulle dö en snabb död hos mig...

Råg-Rut sa...

Där kan du sitta och mysa med datorn och katterna! Jag blir riktigt avis. Fast jag har ju altan och trädgård, förstås.

cc-girl sa...

Klart att jag vill sitta i din citrusberså! Vad vackert du fått. Kram.