torsdag 31 mars 2011

ordningsfrun samlar på: Lego!

Jag inser att min Legosamling inte fått så stort utrymme här på bloggen. En av orsakerna är att den inte har någon plats här hemma också. Just nu är den nedpackad i flyttkartonger och står i förrådet. Inte så kul, men på 47 kvadrat ryms det inte hur mycket som helst.

Igår och idag har jag varit hemma från jobbet med feber, muskelvärk och snuva. Kroppen och själen har behövt det, men samtidigt blir jag rastlös när jag försöker vila mig frisk. Av någon anledning (go figure) så fick jag inspiration att plocka fram en del av samlingen och börja sortera upp den. Jag grävde fram mitt gamla riddarlego. Såhär såg det ut när allt stod på köksbordet:Det kan se mycket ut - och det är mer än så. För att spara plats har jag försökt använda mig av den ryska dockprincipen, dvs att lägga mindre lådor i större. Såhär, t ex:Jag har några set som inte är kompletta, och dessutom dubletter av några. Uppgiften blir därför att komplettera (oroas inte, jag har flera boxar med reservdelar) samt bygga ihop och fota dubletterna för att sedan sälja dem på Tradera.

Här kan man se en trave med några av mina favoriter:


Hur mycket Lego är då detta? För att använda något slags mått så är det här drygt 2 flyttlådor med Lego. Jag har drygt 20 lådor på vinden. Och en insikt som drabbar mig precis just nu är att jag verkligen skulle vilja bo lite större så att jag kan få rum för alla mina prylar. Men utrymme kostar pengar. Hmmm.

Är det nån som känner en trevlig singel med gott om utrymme, som inte har något emot en nördig flickvän?


6 kommentarer:

Per Penning sa...

Ska höra mig för! :D

ordningsfrun sa...

Gör det! Du har ju ett utkast till kontaktannons i ett något äldre inlägg :)

Johan sa...

Kollat på Swebrick? ;)

ordningsfrun sa...

Johan: Jodå, jag har kikat in där, men jag är inte medlem. Jag blev lite legotrött för något år sedan, och har inte orkat engagera mig, men nu känner jag att intresset är på väg tillbaka igen.

Jag har modererat på FBTB i många år under nicket Duchessa, så många på Swebrick känner nog igen mig därifrån :)

David sa...

Mäktigt med Lego! Världens bästa leksak...undertecknad har faktiskt en seger i Lego SM i bagaget... :)

ordningsfrun sa...

Lego-SM? Nu har jag nog missat något. Där borde ju jag ställa upp! Vad gör man där? :)