söndag 27 mars 2011

Sign. "mysiga hemmakvällar"


För sisådär 15 år sedan bodde jag på studentkorridor i Uppsala. Ett av de nöjen vi ägnade oss åt i korridorsköket var att läsa kontaktannonserna i UNT på lördagarna. Vi lärde oss mycket om vad man ska skriva, och framför allt vad man inte ska skriva.

Klassikern "långa skogspromenader" går fetbort. För ärligt talat, hur många människor finns det ute i skogen? Har ni ens varit där och kollat? Nä, just det.

"Kille på 64 jordsnurr...". Också fetbort. Man får skriva "kille" om man är under 25, typ. Inte om man är 64. Och jordsnurr är bara okej om du är en 14-årig tjej.

"Jag är en vattuman på 45 år som..." Nä. Är ditt stjärntecken det viktigaste du kan förmedla? Hejdå.

Men vi gjorde mer än dissa. Vi försökte också tipsa varandra om vad som skulle vara intressant att framhäva om vi någon gång skulle vara intresserade av att skriva en kontaktannons. Jag minns vissa detaljer av min egen. "Innehar kompletta årgångar av tidningen Larson", t ex. Fast jag vet inte hur intressant det är i dagsläget? Det kanske det är?

En möjlig annons kanske skulle se ut såhär:


"Jag är en alldeles för snäll och lönnfet tant i mina bästa år. Jag söker någon. Lite oklart vem.

Jag kan/gillar att: tvätta, diska, betala räkningar, dricka lightcola, spela brädspel, dansa styrdans, resa långt bort och nära, kolla på SVT sport, sjunga i kör och skriva listor.

Jag kan inte/ogillar att: laga mat, rensa avlopp, byta däck på bilen, dammsuga, dansa fridans, dricka kaffe, springa efter bussar, titta på dokusåpor och åka nattåg.

Jag har: stora mängder Rörstrandsporslin, två katter, en mycket bra mamma, färre än 10 par skor, en inbunden studiebibel i fem band och en gigantisk Legosamling.

Vad tror ni? Får man nåt vettigt napp på den kroken?

12 kommentarer:

Per Penning sa...

Det tror jag definitivt. Damer som samlar på Lego är fåtaliga. :)

Ulli sa...

Bra där!

Bek sa...

Mailväxling mycket kort in i min och M:s kontakt:

M: "Det ligger trattkantareller och torkar på min bänk just nu"

A: "You had me at trattkantarell."

Jeez sa...

Och jag tänker osökt på att du bara MÅSTE läsa boken "Lennarts listor". Chop chop, gå och låna!

ordningsfrun sa...

PP: Ja, men herrar som uppskattar gigantiska legosamlingar är inte heller så vanliga :)

Ulli: Man måste ju försöka framhäva sina goda sidor. Kan dock behöva lite mer finputsning innan det blir skarpt läge...

ordningsfrun sa...

Bek: Om någon sagt "trattkantarell" till mig så hade jag sagt tack men nej tack :)

Jeez: En bok som heter nåt med "listor" måste ju vara rätt för mig. Ska genast googla!

Råg-Rut sa...

Mitt (senaste) ex hade frysen full av trattkantareller. Tyvärr rationaliserade han gärna bort rensningen, så det brukade även ligga en del grus bland svampen. Det var alltid lika spännande med stuvning: Skulle tänderna hålla den här gången?

Mitt förra ex brukade för övrigt fylla frysen med hemlagad ärtsoppa. Jag föredrog den på burk men jag försökte hålla god min.

ordningsfrun sa...

Rutan: Det kanske är en bra idé att redan på ett tidigt stadium kolla vad eventuella framtida partners har i frysen? Helst ska det inte finnas för mycket svamp. Inte heller nån Billys Panpizza. Och absolut inga kroppsdelar från hans tidigare dejter.

Gila sa...

Tycker du ska testa din annons. På riktigt.:-)

Råg-Rut sa...

Jag funderar på att skriva en kontaktannons med följande lydelse: "Kärring som önskar att få vara ifred söker någon som hjälper till att betala räkningarna".

Kan det bli några napp?

ordningsfrun sa...

Gila: Förr eller senare ska jag säkert testa nätdejting. (Troligtvis senare). Jag tror nog att jag ska finslipa annonsen tills dess :)

ordningsfrun sa...

Rutan: Absolut! Jag gillar annonser som går rakt på sak. Och det finns säkert män som gillar självständiga kvinnor.

Inte för att jag träffat just någon, men ändå.