måndag 21 mars 2011

ordningsfrun kompletterar!


Idag kom tomten med två paket. Det var förra veckans fynd på Tradera som anlände. Mycket efterlängtade!

Först av allt: ytterligare en californiaskål. Jag hade den grön/svarta sedan tidigare, nu blev det en likadan i rött/grått. Mycket fint, om jag själv får tycka till. Och det får jag, det är ju min blogg.


Det andra paketet innehöll två lådor lego till min samling. Legosamlingen är något som jag ännu inte visat upp så mycket av här på bloggen. Det kommer, det kommer :)

Jag köpte dessa två lådor av samma säljare. De är i princip i nyskick trots att de är över 25 år gamla. Jag ångrar att jag inte köpte fler av hans lådor...
Okej, shoppingfynd på Tradera löser inte alla problem här i världen. Men det gör det lite uthärdligare under tiden.

12 kommentarer:

Johan sa...

Wow. Hade jag haft någonstans att förvara lådor skulle jag genast ha kräft att få veta vem Tradera säljaren är. De där lådorna var ju ruskigt fräscha. Det är ju inte alltid de är så där fina i butik ens...

ordningsfrun sa...

Johan: Jag ångrar bittert att jag inte köpte mer av säljaren! Han hade bl a 6073 och 383 ute i samma skick...

Jag har inte heller någon plats för lådorna. Hela min legosamling är nedpackad just nu. Vi pratar om 665 set, ca 120 000 bitar. (Enligt Lugnet, alltså. Ska flytta över min roaster till Brickset, men det tar tid). Det är ca 20 flyttlådor fulla, och då har jag ändå använt mig av ryska dockprincipen, dvs lagt mindre lådor i större.

jeanette sandelin sa...

vad är ekonominörd? själv köpstoppar jag sedan 2010... det liksom bara fortsätter. för miljön, plånboken och för att jag är trött på tillverkningshysterin.
ah... läs i min blogg, vet ja :)
jättefint och mysigt och coolt här inne hos dig. jag återkommer!
kram från tant i n v dalsland.

trillivippa sa...

De där California-skålarna är så snygga! Jag har bara en enfärgad blå i den modellen, enfärgade delar är inte alls lika kul. :(

Ulli sa...

De där skålarna är grymt vackra! Gillar formen och färgkombinationerna. Lovely!

De löser inte allt, men lite.

Johan sa...

Hehe, har inte en aning om hur mycket jag har i Legoväg då en ansenlig mängd av mina bitar är köpta på "lösvikt" från Bricklink samtidigt som jag varit för lat för att försöka lista mina set på Lugnet/Brickset. Men jag skulle tro att det inte är riktigt fullt så mycket som i din samling. Snarare någonstans runt hälften. DVS cirkus 50-60 000 bitar.

Men ändå är det så att jag börjar ha vuxit ur mitt "Legorum" och inom en snar framtid behöver titta på att hyra en "studio".

Lybtar sa...

California serien är hur läcker som helst.

Härligt med lego, själv bygger jag för fullt med nytt star wars lego.

Skall spana in resten av din blogg.

Sarah sa...

Tradera är terapi. Punkt. Lite mänsklig måste man väl få vara! Fantastiskt snygga skålar - ska kanske börja hålla utkik jag också! :P

ordningsfrun sa...

Johan: En studio vore verkligen drömmen! Där man kan bygga både displayer och MOC's....

Jag har bara en enda MOC. Det är en modell av mitt barndomshem i minifig scale. Ett projekt som legat nere de senaste åren, men som jag funderar på att återuppta igen. Bricklink och jag brukar umgås flitigt när jag bygger på min MOC :)

ordningsfrun sa...

jeanette: Välkommen hit!

En ekonominörd är en som jag :) Jag gillar att läsa om ekonomi och lära mig mer, samtidigt som jag älskar siffror och budgetar. Jag håller stenhård koll på mina slantar. Jag har råd att unna mig saker ibland just eftersom jag har koll - inte för att jag är högavlönad. Och jag köper nästan allt på Blocket eller Tradera... ja, utom mat då :)

ordningsfrun sa...

Lybtar: Välkommen hit du också! Det står inte så väldigt mycket om Lego just nu (du kan ju kolla in mina inlägg med taggen lego), men det ska bli mer!

ordningsfrun sa...

Sarah: Just det - lite mänsklig måste man få vara. Även om man är INTJ :)