söndag 9 oktober 2011

Hur många King finns det i världen?

Jag nämnde i förra blogginlägget att jag hämtade upp två paket i fredags. Det andra innehöll en fantastisk skärbräda!


Kan man låta bli att gilla den här? Det är ju helt omöjligt. Den är stor, dessutom. Här fotad med ett objekt som de flesta läsare vet hur stort det är:


Skärbrädan har nr 29 i serien, och är märkt längst ner i högra hörnet, inte (som de andra delarna) i mitten.


Nu blir det dock inga flera King på ett tag, om ingenting oväntat inträffar. Säljaren som jag köpte den här skärbrädan hade ute ytterligare två skärbrädor - en mindre trekantig samt en större rektangulär. Om jag haft obegränsat med pengar hade jag köpt dem allihop... men det var ju det där med pengarna.

Något jag däremot tänker göra någon dag framöver är att ta en gruppbild på alla delar jag hittills lyckats skrapa ihop. Jag ska också försöka göra en lista över de delar jag har + de delar jag vet finns. Tanken är att maila Rörstrand om den här, och några andra serier jag har, för att få veta lite mer. Jag förväntar mig tyvärr inte att de har så mycket information än det som cirkulerar på nätet. Märkligt att de har så dålig koll på sin egen produktion. Nåja, då blir ju snokande människor som jag - och flera av mina porslinssamlande och bloggande nätvänner -desto viktigare :)

4 kommentarer:

Råg-Rut sa...

Härligt att se alla grejer du lägger ut. Men jag blir alltmer ivrig att ta mig till Umeå och kolla hur du verkligen får plats med allt!

trillivippa sa...

Verkar vara en stor serie med många delar, synd att den är så populär för då lär det ju kosta en del att få ihop alla. Men jag ser fram emot en samlad bild på alla delar! Det är verkligen en snygg dekor!

ordningsfrun sa...

Rutan: Vem har sagt att jag får plats med allt? :) Men kom gärna och kolla!

ordningsfrun sa...

trillivippa: Ja, det verkar vara fler än jag som samlar på den. Gila skrev i en annan kommentar att det kanske beror på att fler fått upp ögonen för den genom att jag lyft fram den i min blogg. Det känns ju lite kluvet i så fall...
Nåja, i vilket fall som helst ska jag försöka göra en sammanställning - kanske redan till helgen.