fredag 7 oktober 2011

Rörstrand Rasta

Idag gjorde jag en mycket strapatsrik resa. Jag trotsade väder, vind och förkylning för att cykla till ICA (i mycket långsamt tempo) och hämta ut två efterlängtade paket. Det fösta av dem innehöll två läckra kaffemuggar från Rörstrand vid namn Rasta. Ser ut såhär:


Stämpeln på undersidan (572) bör innebära att muggarna är tillverkade någon gång under andra halvåret 1957.


Det jag verkligen föll för var de läckra öronen på koppen. Hur kan man motstå något sånthär?


Detta är ännu en modell som internet inte kan berätta så mycket om. Men som vanligt gläder jag mig ändå åt mitt nya ögongodis :) De här muggarna tänker jag använda när jag får kaffedrickande gäster - de ska inte stå i hyllan!

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Otroligt, vilket fynd! Verkligen ovanligt med muggar från 50-talet, och både dekor och hänkel var ju otroligt snygga! Är de sköna att hålla i?

ordningsfrun sa...

Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg dem :) De är sköna att hålla i. Jag ska se om jag kan ta en bild där jag håller en i handen....

trillivippa sa...

Men wow, vilka snyggingar! Har aldrig sett den här modellen på öronen förut och så dessutom den fina dekoren och den turkosa färgen... mums!
Kom hem från Karlskrona i måndags kväll så jag missade tyvärr det eventuella bytet. Kan absolut tänka mig att byta den röd/grå sejdeln mot din ovala svart/gröna skål men innan du bestämmer dig för om det är ok så måste jag berätta att den är ganska ojämn i glasyren inuti + har en överglaserad spricka i botten. Kan försöka ta en bättre bild på detta om du vill?

ordningsfrun sa...

trillivippa: Jag kan återkomma om eventuella byten. Jag ska ner till Sthlm flera gånger den närmaste tiden, t ex 18/10, 9/11 och 13/12.