fredag 4 september 2015

Min barndoms Lundby


Jag hade, som många andra, ett dockskåp när jag var liten. Tyvärr blev det sålt (inklusive möblerna) när jag gick gymnasiet och behövde plats och pengar till annat. Men det går kanske att kompensera? Det här huset landade hos mig idag.


Det innehöll också en del lösöre (som inte är med på bild), men inga saker av större intresse, tyvärr. Och skåpet hade lite mer skavanker än vad jag hade hoppats på. Det fanns t ex inga fönsterrutor. Några av dörrhandtagen till innerdörrarna var trasiga. Lamporna var fastlimmade i taket, så det blev märken när jag tog ner dem. Och kanske surast av allt: badrumsinredningen var fastlimmad i väggen. "Limmad" är för övrigt ett honnörsord här. Taket är fastlimmat. Många möbler är limmade. Någon godhjärtad men klantig förälder med limpistol har varit framme. Nåja, nåja. Såhär ser iaf rummen ut: (notera att lampan till höger har en skärm av knäckpapper)


Nån fler än jag som får flashback från barndomen? Jag tror att det var exakt det här skåpet jag hade. Tapeter och golv - allt är bekant. Men så var det ju skavankerna...
På sista bilden kan man se hur tapeten lossnat från väggen. Jag har inte undersökt detaljerna än, men befarar en vattenskada.

Och såhär såg badrummet ut när jag bänt loss de fastlimmade badrumsmöblerna:På pluskontot finns det också poäng. Elen fungerar, t ex. Och det följer med en gammal transformator i fint skick. Så jag ska testa lite andra gamla lampor i skåpet också. Tapeter och golv är också generellt sett i bra skick, med undantag för väggen här ovan samt badrummet. Så nu velar jag. Ska jag satsa på att fixa till det här, eller ska jag sälja iväg det och köpa nytt?

Inga kommentarer: