tisdag 8 september 2015

Lerro piffar till sig

Idag fick jag hem några efterlängtade reservdelar till det gamla Lerroskåpet. Här är några bilder av paketets innehåll:
Jag har inlett renoveringen så smått. Min första åtgärd var att fixa en trasig fönsterbänk. Jag försökte också limma dit en ny skorsten, men märkte snabbt att mitt skåp måste ha en annan lutning på taket, för det såg ut såhär:


Jahapp, det var ju lite otur. Men det är säkert någon som vill köpa/byta till sig den här skorstenen framöver, så jag sparar den i gömmorna. Jag övergick istället till det mest spännande: trappan.

De lösa delarna fanns på bild här ovan, så de har ni sett. Jag började processen med att sätta ihop trappräcket. För att få det att hålla så satte jag en bit maskeringstejp på baksidan. Fortsatte sedan med att sätta dit/limma fast den svarta plastbit som fungerar som handräcke till trappan.Jag har också tagit bort limrester och gammal kartong med hjälp av kniv och fuktig disktrasa. Trappan är i princip klar för att limmas fast, men jag avvaktar eftersom jag tänker lägga golv i vardagsrummet. Kan vara bättre att göra det innan jag limmar. Såhär ser det i alla fall ut när trappan står på sin nya plats:
Men alltså. Trappan är ju så snygg! Tänk om de kunnat behålla den här typen av trappor istället för att börja köra med de trista plasttrapporna i Lundbyskåpen...

1 kommentar:

Gila sa...

Trappan och tapeten! Wow så fint!