fredag 25 februari 2011

Veckans fynd

Nä, nu muntrar vi upp oss lite. Det är ju trots allt fredag!

Under veckan har jag fått hem tre olika paket med fynd från Tradera. Ett av dem är en del till min Amandaservis, som jag ska presentera för er nu till helgen. De andra två är udda men fina saker som jag verkligen fyndade (betalade under hundralappen för var och en). Titta här:Svårt att få bra bilder på mörka föremål, men ni anar väl ändå. Det vänstra, lövformade fatet är mycket svartare i verkligheten. Det blir utmärkt att ha som frukt- och godisfat på vardagsrumsbordet! Sen har vi den ljuvliga gröna saken. En närbild:


Det är ett prydnadsföremål, så de av er som försöker hitta användningsområdet letar förgäves. Eller så kanske man kan lägga värmeljus i fördjupningarna?

Såhär ser den ut på undersidan:


Den heter alltså Mussla. Jag har försökt fråga min kompis Google vem som gjort den, och om det finns fler delar, men inte hittat något bra svar. Synd, för jag är väldigt förtjust i färgen och formspråket. Men jag letar vidare!


5 kommentarer:

Råg-Rut sa...

Det ser ut som en liten näsa med blankt snor i. Men snygg ändå. :)

form55 sa...

Det mörka fatet skall vara formgivet av Marianne Westman. Jag har ett likadant fast rosa som jag köpte billigt för att ha att byta med.

Ulli sa...

Snyggt!
Jag älskar allt som har bladform. Fyndade två fat för ett år sedan.

Sedan ska jag säga att jag använder assietterna och fatet väldigt mycket. Ja, de som vi hittade på Plaza eller hur det nu var...

=)

trillivippa sa...

Lövfatet är jättefint och musslan cool. Har för mig att jag sett att Gunnar Nylund ligger bakom Mussla någonstans men jag är inte helt säker...

Herr Movarp sa...

Japp, det är Marianne Westman. Jag har utdrag ur produktblad från Röstrand. En del av dem är märkta i botten med djupstämpel, typ 300/1 eller liknande. Vissa har Rörstrandsmärkning i godset, vissa bara stämpel, vissa verkar helt omärkta. Det finns flera olika storlekar/former. Jag har två som jag ska visa tillsammans i bloggen, båda rosa som Form55s. de finns i flera olika färger.

Det finns även liknande lövfat från Gabriel, men de är inte exakt lika så det går att skilja från de här.