torsdag 10 februari 2011

Udda kan också vara rätt

Nej, allt i mitt hem är inte en del i en serie. Jag har faktiskt en del udda saker som jag gillar också. Som den här:


Det är en salladsskål som jag köpte på loppis här i stan för 20 kr. Den har ingen märkning på undersidan, förutom "T99-1". Jahadu. Men fin är den. Nån som vet mer om den?

Den här lilla skålen använder jag som sockerskål. Köptes på en resa till Cypern med en kompis för.. oj, många år sen. 1998? Jag gillar att mönstret sitter på insidan av skålen. Lite udda.


Sist, men absolut inte minst:Det är en mugg som jag köpte på rea i en butik i Gamla stan när jag bodde i Uppsala på 90-talet. Jag gillar färgen och formen. Det är min favoritmugg här hemma, faktiskt.


Och helt off topic: För flitiga och minnesgoda bloggläsare så vill jag berätta att det kanske görs små framsteg i frågan om att få ryggsäcksinnehavaren (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) att förstå att man faktiskt inte alltid själv måste klara av att reda upp alla saker som man ställt till med. Man kan få hjälp och stöd, på olika sätt. Frågan är inte alls i mål på något vis, men myrsteg är också steg.

4 kommentarer:

trillivippa sa...

Den äversta skålen kommer från Gefle, vet inte vad modellbeteckningen är men dessa delar brukar få namn efter glasyren. Den grön-bruna heter Oliv, den blå-bruna heter Kosmos. Men vad den helbruna heter vet jag faktiskt inte...

ordningsfrun sa...

trillivippa: Men vad fanken, heter en färgvariant av den där Oliv? Oliv förföljer mig! :)

Kosmos känner jag ju till, men jag kopplade aldrig att det kunde vara samma variant!

Råg-Rut sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Råg-Rut sa...

Jag tänkte just skriva någonting om Kosmos, eftersom jag i svaga ögonblick samlar på mig av den. Teservisen är grymt snygg. Kolla kannan här:Jag tänkte just skriva någonting om Kosmos, eftersom jag i svaga ögonblick samlar på mig av den. Teservisen är grymt snygg. Kolla kannan här: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZHmodokOla6EKD7CDToaOleYmKQbOR4u_wnD2FCjjgnXwW2Mf