måndag 2 november 2015

Vad är det på TV?


Olika varianter av TV (och såklart också radio) har funnits i dockskåp ungefär lika länge som det har funnits i den fullstora världen. Här är några exempel på hur det har sett ut genom tiderna.

Här är några fina gamla 50/60-talsexemplar. TV:n till höger saknar sin testbild, men jag har planer på att skriva ut Sven Järring i svartvitt och klistra in honom där. Det fanns många olika modeller, alla mycket charmiga.

Den äldsta av de mer moderna TV-apparaterna dök upp 1967. De första modellerna hade en större tv-bänk, de senare en liten där TV:n kunde snurras. Det är trots allt lite fint att det var katter på TV på den tiden, med tanke på att det mest är katter på internet nuförtiden. Cirkeln har slutits, på nåt vis. Jag tror att detta är den äldsta av de "moderna" TV-apparaterna. Pippi-tv:n kom 1972, och producerades även några år därefter. Pippis arvtagare var en likadan tv, men vi har nu bytt program till hästhoppning. Sporten slår igenom även hos Lundby. Året är 1976/77.Någonstans häromkring kom också en TV med ankor på. Kanske var detta enbart en del i det sortiment som såldes i Tyskland? Den var i alla fall inte så vanligt förekommande.1979 började Lundbyfolket återigen börja önska sig något nytt på TV. Under 80-talet producerades flera TV-apparater med olika program. Här är några av dem, i hyggligt kronologisk ordning. 
Precis som människor av större slag så hade Lundbys invånare en modernare TV - men fortfarande inte platt - i början av 2000-talet. Det blev lite glammigare program. Under 2000-talets första hälft så var det såhär de tittade på TV:
2005. Platt-TV:n når landet Lundby!  Djur är fortfarande ett populärt TV-program, och tv-tittandet fokuseras på djurungar, närmare bestämt tigerungar och lamm. 
Nästa TV är ännu plattare, och kommer 2010/11. Det är fortfarande naturprogrammen som är mest populära: vi tittar på ett får med sitt lamm, samt en apa med en tiger.
Den senaste TV-modellen kom 2014, när Lundby skapade en digital musikmöbel i två varianter. Nu är vi alltså framme vid modern tid på alla sätt och vis. Programmet som visas är dock inget revolutionerande - det är fortfarande djurprogram som vi tittar på. Nu en katt + kanin samt två små hundvalpar.
Avslutningvis bjuder jag på en TV-kavalkad med några modeller från 60-tal till nutid. Klicka så får du en fullstor bild!Inga kommentarer: