söndag 27 februari 2011

En tjuvtitt på Amanda

När jag var 16 år flyttade jag hemifrån. Om man ska vara petig var jag nog dessutom bara 15, eftersom det här var hösten 1986 och jag ännu inte hunnit fylla år när flyttlasset gick. Under gymnasiet delade jag lägenhet med en kompis. Jag köpte nog ärligt talat inte en enda pryl. Allt var arvegods från olika släktingar och vänner.

Tallrikar behöver man för att kunna äta. Därför fick jag med mig några djupa och flata tallrikar, en tillbringare och två uppläggningsfat i en (just då) väldigt omodern servis vid namn Amanda. Jag har alltså ätit på Amanda hela min uppväxt och även under gymnasietiden. Sen köpte jag något annat, och Amanda packades ner i en låda.

För några år sedan packade jag upp Amanda, och insåg att hon faktiskt är riktigt snygg! 70-talet är tillbaka! Så jag dammade av delarna jag hade och började hålla utkik efter kompletterande delar på loppisar och nätet. Det här är resultatet:Alla delar jag har är inte med på bilden. Jag har t ex ett dussin (eller nästan) av alla tallrikar och assietter. Jag har också fler äggkoppar och uppläggningsskålar. Och vilken dag som helst ska jag ta några närbilder på delarna.

Men visst är hon fin?

2 kommentarer:

trillivippa sa...

Jag gillar Amanda, tycker att de små "virvlarna" är så fina!

Råg-Rut sa...

Härlig blå nyans!