tisdag 25 januari 2011

Should it stay or should it go?


Jo, jag har faktiskt porslin som inte är Rörstrand. Den här lilla servisen hamnade i min ägo när vi städade ur min mormors lägenhet. Ingen annan ville ha den, och jag tyckte att den var lite för kul för att hamna på tippen. Det är svårt att fota utan att få med reflexer. Ni får stå ut med det.Det är ett dussin små assietter och ett större uppläggningsfat:


Det är nån slags utländsk servis. Undine. Borde kanske googla på det?Hursomhelst: jag har mycket färre kvadratmeter att röra mig på nu, och har redan skänkt bort en Rörstrandsservis. (Gurli, hette hon. Vi hade en fin tid ihop, men det var dags att gå vidare). Frågan är om den här ska sparas eller skänkas?

6 kommentarer:

Ulli sa...

I min värld vore den perfekt! Svart? Grå? Lite svårt att se på den här pjutt fånen.

ordningsfrun sa...

Svart är den, med vita ränder. Några av faten har krackelerad glasyr, men såvitt jag kan se har inget spruckit. Det stora fatet är i bra skick.

Jag kanske ska packa den i ryggsäcken nån dag framöver, och så ses vi för en lunch på stan?

Sniff sa...

Döcool ju! Om du bestämmer dig för att göra dig av med den och inte har ett spontant bra hem till den i närheten, släng den inte utan ge tradera en chans!

Ulli sa...

Åh, lunchar gärna!
Hur gör man för att få veta att du svarat på en kommentar per automatik? Måste vara någon inställning...

Har ju hållit mig ifrån den här bloggvärlden. =)

Herr Movarp sa...

Tror den är östtysk...har ett sånt större fat i nån låda på vinden, men det är helt omärkt. Den typen av märkning som dina assietter har brukar man hitta på östtysk keramik, eller möjligen tjeckoslovakisk...

ordningsfrun sa...

Herr Movarp: Tack för ledtrådarna! Jag skänkte bort den till Ulli (som kommenterade här ovanför), så nu bor den hemma hos henne och är uppskattad och använd :)