måndag 31 januari 2011

ordningfrun samlar på: Filippa K


Rörstrand har producerat ett antal muggar tillsammans med designern Filippa K. De första kom 2005. Vanligtvis har det kommit två säsongsmuggar varje år. Dessa säljs en begränsad tid. Det finns också ett fast sortiment.

Jag letade länge på nätet för att försöka hitta någon slags dokumentation över vilka muggar som getts ut (namn, datum och bild) men lyckades inte. Så har själv pusslat ihop en lista utifrån information som samlat från olika källor. Om jag har missförstått eller missat något - hör gärna av er, så rättar jag listan!

Spring/summer 05: Solfjäder + Pink
Autumn/winter 05: Kimono

Spring/summer 06: Navy blue+ navy gold
Autumn/winter 06: Pinstripes (blev senare en permanent del av sortimentet)

Spring/summer 07: Diamond
Autumn/winter 07: Dots

Spring/summer 08: Shade
Autumn/winter 08: Splash

Spring/summer 09: Charms
Autumn/winter 09: Net

Spring/summer 10: Marigold
Autumn/winter 10: Mosaic

Grundsortiment: Black, Deco, Lace, Beige, Leaf, Flower (och Pinstripe från -06). Summa summarum finns det alltså i dagsläget 20 muggar att tråna efter.

Här kommer mer detaljerade bilder:

Detta är muggarna från 2005 i sällskap med en helvit mugg från ett Rörstrands-outlet (alltså ingen officiell utgåva): Outlet, Solfjäder, Pink och Kimono.


Här är muggarna från 2006: Navy blue, Navy gold och Pinstripe.


Vi går vidare till 2007 och 2008: Diamond, Dots, Shade och Splash.Vi avrundar årgångsmuggarna med 2009 och 2010: Charms, Net och Marigold.
Så raskt vidare till det permanenta sortimentet:Detta är Lace, Black och Leaf.Och sist men inte minst: Flower, Deco och Beige.

Som den uppmärksamme läsaren noterat har jag ännu inte muggen från hösten 2010, Mosaic. Den står på önskelistan, och kommer att införskaffas så fort jag passerat Ittalas outlet i Birsta.


2 kommentarer:

maja sa...

jag har också letat i flera år, så tack för du tog dig tid att göra denna :)

ordningsfrun sa...

Hej Maja!
Jag har en uppdaterad och mer komplett dokumentation här, om du är intresserad: http://www.flickr.com/photos/ordningsfrun/sets/72157629192539817/