söndag 30 januari 2011

ordningsfrun kompletterar: Oliv och King

I fredags anlände två paket med efterlängtat innehåll. Det första var ännu en del i min samling Oliv-porslin:





Den är en liten vas, ca 6 cm hög. Såhär ser den ut tillsammans med sin familj:




Jag har nu del 1, 3, 6, 8 och 9. Behöver jag berätta hur ivrigt jag spanar efter de andra, speciellt 5 och 7 som jag inte har en aning om hur de ser ut?

Det andra som anlände i fredags var ett ugnsfat i serien King. Jag hade tänkt hålla mig ifrån King-porslinet, trots att jag trånat efter det ganska länge. Men det här fatet fick jag till ett otroligt bra pris eftersom det har en liten skada. Det kan jag leva med. Visst är han snygg, King?



Jag förstår att det verkar som om jag är besatt av porslin. Ni har helt rätt. Och då har jag inte ens publicerat bilder på min Amandaservis, efterrättsporslinet från Taizé, samlingen Californiaporslin (Stålhane), mina Filippa K-muggar... ja, ni fattar. Det kommer mera.

9 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Oliven var ju jättefin! Grattis till den nästan färdiga samlingen!

Ulli sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulli sa...

Oliven är underbar, vilken serie du fått ihop!

Kingen är oemotståndlig!

ordningsfrun sa...

Tack till alla Ulrikor :) Jag är verkligen förtjust i min Oliv, och oerhört nyfiken på vilka delar jag saknar. Jag och internet pratar ofta om den saken, men än så länge har internet inga besked....

trillivippa sa...

Grattis till den nya delen! Jag mailade Rörstrand om Scherzo/Oliv för ett tag sedan och i helgen fick jag svar. Inte mycket nytt men jag lägger upp det på bloggen inom kort.
King-formen är ju också superläcker!
Har sett att det är någon som lagt ut en stor samling Amanda-delar på Tradera (utgångspris 250kr, vi får väl se var det hamnar...), kanske något för dig? :)

ordningsfrun sa...

trillivippa: Kul att Rörstrand svarat! Jag ser fram emot att läsa på din blogg :)

Jag såg Amandasamlingen. Den innehåller salladsskålen som jag hett suktar efter, men de andra delarna har jag redan. Så fråga är väl om jag ska köpa allt och sälja resten vidare....

Randiga Tråden sa...

så vackert fatet är.

Anonym sa...

http://weheartit.com/entry/888999

Jesper sa...

Hejsan! Är du intresserad av nr. 4 i denna serien så har jag den.

Hör av dig på more2000@hotmail.com så kan vi diskuetra detta. Jag har även många andra cherzo delar i vitt och även i blå lila