lördag 15 januari 2011

Ordningsfrun samlar på: Flykt!

Den minsta är inte alltid minst i alla avseenden. Det gäller i allra högsta grad min samling med Flykt-porslin från Rörstrand. Den består än så länge bara av två föremål:Kanske inte den bästa bilden, men den ger iaf en uppfattning om fatets storlek i förhållande till vasen. Fatet är ca 38x22 cm långt, vasen ca 15 cm hög.

Här är en bild på vasens andra sida:


Jag vet ytterst lite om vem som designat Flykt eller under vilken tidsperiod den skapades. Jag vet dock att det finns ytterligare en vas, eftersom jag hittat bilder av den på nätet. Nu återstår alltså bara att skaffa lite mer information. Det bästa jag hittat hittills är en tråd på PES (Precis En Sån) samlarforum, där det spekuleras i att den som designat Flykt är Paula von Freyman eller Sylvia Leuchovius.

Jag försökte fota undersidan, men det var inte så enkelt. Det som inte framgår här är att det finns en tvåa stämplad på fatets undersida. Vasen har en åtta.Ska vi gissa att det finns minst åtta delar? The quest is on!


5 kommentarer:

Ulli sa...

Men du så vackert! Något att samla på till 100%!

Råg-Rut sa...

De är superfina! Är det inte sextiotal? Jag tycker det ser så ut, men jag är ju inget proffs.

trillivippa sa...

Jätteläcker serie, fatet är underbart fint!! 1951 bytte man stämpel från Rörstrand Sverige till Rörstrand Sweden, så senare än så är den i alla fall.

ordningsfrun sa...

Ulli: Ja, det är min favorit för tillfället, så jag håller hela tiden ögonen öppna. Men det verkar finnas få delar, och mycket lite information om den på nätet...

Rutan: Jag gissar också på 60-talet. Synd bara att Rörstrand inte har några kataloger man kan leta i.

ordningsfrun sa...

trillivippa: Tack för info om bytet av stämpel! Det ger ju en nedre gräns för hur gammal den kan vara. Hittar jag någon mer information så ska jag posta den på bloggen!