fredag 27 juli 2012

Sommarfynd, del 1


Trots tappra loppisbesök under sommaren så har de saker jag är mest entusiastisk över inhandlats via nätet. Det allra största glädjeämnet är den här grytan:


Det är ännu en del i en av mina favoritserier: Oliv från Rörstrand. För att undvika förvirring så har jag två olivserier: en som är en variant av Scherzo, och en som har samma design som Koka. Detta är alltså Koka-varianten.

Grytan är 16 cm i diameter vid toppen, 20 vid botten. Den är 15 cm hög utan lock. Den har nummer 6 i botten. Här kan man se den med Olivs kaffekanna, vilket kanske ger en uppfattning om hur stor den är:


Jag hoppas att nån gång hitta fler delar. Jag vet att det finns ännu en gryta samt några uppläggningsfat som jag inte har. Tyvärr kommer de sällan ut på marknaden. Den här gången hade jag tur - jag fick den till ett förmånligt utropspris på Tradera. Mer av den varan!

Vill ni se fler delar i serien så går det utmärkt att göra här.

4 kommentarer:

Råg-Rut sa...

Oj, vad stor den är! Men kan man ha den på spisen eller är det en karott?

ordningsfrun sa...

Jag skulle nog inte våga ha den på spisen. Det är mer av en karott. Jag kan tänka mig att den skulle passa utmärkt som soppskål!

trillivippa sa...

Tjohoo! Den är så snygg i modellen! Och det är ju så, när man är kräsen och samlar smalt så hittar man lättast det man vill ha på Tradera.
Såg att du var inne och nosade på den snygga limegröna Hertha-vasen i helgen. Vann du den?

ordningsfrun sa...

trillivippa: Nej, jag vann tyvärr inte. Var borta hos vänner när auktionen gick ut, så jag kunde inte bevaka den. Surt, surt...