söndag 14 augusti 2011

Sockbollar och singelskap


Jomen, det finns bra saker med att vara singel också. En av dem är att de enda ovanor man behöver stå ut med är sina egna. Jag tänkte på det extra mycket idag när jag skulle tvätta.

Det här är nästan jobbigt att erkänna, men: Jag hade gjort två sockbollar! Ni vet, när man tar av sig sockarna så att de blir en liten boll. Sen får de ligga och lukta illa av smuts och fotsvett tills någon (den som tvättar) tar hand om den. En sockboll. Det är en av de saker jag ogillar allra mest. Att tvätta är dessutom en av de saker jag gillar allra mest. Bad match.

Mitt ex var i början av vår relation en expert på att göra sockbollar. Eftersom jag skötte tvätten så fick jag också dra isär sockarna (eller strumporna, som han påstod att det hette). Efter att jag brutit ihop över sockbollarna vid något tillfälle så gjorde han stor bot och bättring. Sockbollandet upphörde nästan.

Jag har varit utan sockbollar i över ett år nu. Ända tills idag. Det ska inte upprepas....

...om det nu inte skulle vara så att jag råkar träffa en helt fantastisk man vars enda fel är just att han gör sockbollar.

8 kommentarer:

Jess sa...

Sockbollar *ler* Charmigt namn på ett oönskat fenomen. Känner lite igen mig....

Gila sa...

Ogilla sockbollar.

Råg-Rut sa...

Sockbollar är sååå äckligt! :(

Saknar INTE.

ordningsfrun sa...

Sockbollar är en av de saker jag har svårast att stå ut med när det gäller andra personers ovanor. Men om jag träffar någon man som kan vara aktuell så går det väl att tjuvtitta i hans tvättkorg innan man bestämmer sig för att gå vidare med relationer?

Fröken Rengstad sa...

Jag gör också sockbollar. A har gett mig tysta, smått förebrående blickar mer än en gång.

feministbrud sa...

Jag har gått ett steg längre här hemma. Jag tvingar min man att vränga strumporna innan de läggs i tvätten. Inget är så jobbigt som att behöva vränga en hel strumptvätt, men två strumpor innan man går och lägger sig är ju enkelt. Det har funkat!

ordningsfrun sa...

Fröken Rengstad: Då är ju frågan om det är du som tvättar?

ordningsfrun sa...

feministbrud:
Om jag skulle träffa någon här framöver så ska jag garanterat ta upp frågan om sockbollar på ett tidigt stadium i vår relation. Du ger mig visst hopp om att det kan finnas lösningar :)