torsdag 25 augusti 2011

Rörstrand Siesta

Okej, här kommer en godbit som jag tjuvhållit på ett tag. För ungefär två veckor sedan gjorde jag ett fynd på Tradera. Det var den här lilla vasen som fick flytta hem till mig för ett mycket förmånligt pris:


Här kan man se lite mer av formen på vasen:

Så varför har jag då tjuvhållit på en sådan goding, undrar vän av ordning? Jo, för att jag samma dag som jag vann vasen började bevaka en auktion på ett fat i samma serie. Och jag lyckades vinna det också! Här är Siesta-vasens kompis:

Här ur en lite annorlunda vinkel (rakt uppifrån), så att mönstret syns tydligt.

Jag har försökt hitta mer information om Siesta på nätet, men gått bet. Jag vet att det finns en hänkelvas i samma serie. That's it. Ingenting om tillverkningsperiod eller formgivare.

Här kan man iaf se mina två fynd tillsammas. Jag har fotat dem med en tändare för att ge en uppfattning om storleken.


Nu hoppas jag verkligen att jag hittar fler delar, för det här är redan nu en ny favorit!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilka fina fiskar!

trillivippa sa...

Vilken serie! Jättesnygga färger och snygg dekor. Har aldrig sett den förut men nu kommer jag helt klart hålla utkik efter den.

Ulrika på Leta Retro sa...

Absolut jättefint! Lycka till med sökandet av fler delar!

ordningsfrun sa...

Tack alla! Jo, jag är verkligen jättefötjust i den. Jag tänker maila Rörstrand och fråga lite mer om den. Det känns inte som om den rent spontant skulle kunna tillskrivas någon av de mer kända formgivarna på Rörstrand. Både färger, design och form känns ovanliga.

Gila sa...

Riktigt fina !