torsdag 5 maj 2011

ordningsfrun loves meeples

En av de många fina detaljerna med Agricola är att spelet innehåller meeples. För den som inte vet det så är meeples namnet på de små träfigurer som finns i många brädspel. I Agricola följer det med ett gäng runda platta träbrickor i olika färger som ska symbolisera olika slags byggnadsmaterial och djur. Men varför inte skaffa något roligare?

Jag erkänner: jag är fullständigt förälskad i meeples. Jag har massor av uppsättningar i olika färger till mitt Carcassonne, och nu har jag alltså även nya meeples till mitt Agricola. Kärlek!


Det här är två påsar med Agricpla-meeples som anlände med posten i måndags. Som bonus fick jag också en fin påse att förvara mina meeplar i:


Först ut är ett gäng resouce-meeples. Från vänster till höger: wood, reed, clay och stone.


Och sen de fina djuren som man kan föda upp (och äta, om man vill): boar, cattle and sheep.


Som lök på laxen köpte jag också en extra uppsättning spelmarkörer i turkos:


Nu återstår bara att hitta en tid då mina Agricolakompisar kan spela med mig!

5 kommentarer:

Alexander sa...

Jag vill gärna prova Agricola en gång till. Så hojta gärna om det finns en plats över vid bordet. Dock ej under nästa vecka.

ordningsfrun sa...

Självklart! Vi kan ta en genomgång av reglerna (det är en hel del komponenter att hålla reda på), och så kan du haka på mig och bekarna. Tror att du skulle gilla Agricola!

LyckligaPraliner sa...

Ja...jag vet inte alls vad detta kan vara :)

Gila sa...

Tack vare din blogg så vet jag nu vad detta är och kunde (stolt) kommentera ett foto där en vän spelade detta spel...;-)

ordningsfrun sa...

Gila: Där ser man - att läsa bloggar kan ge kunskap som kommer till pass fortare än man anar :) Kul att du visste vad Agricola var!