måndag 2 maj 2011

Dagens fynd

Måndagar känns alltid lite bättre när man får en leverans av något som man köpt på nätet. Om man som idag får fyra (japp, fyra) olika saker levererade - ja, då blir måndagen en ren fröjd, trots att även ett besök hos tandläkaren stod på schemat.

Två av de saker som landade hos mig idag ingår i kategorin Rörstrand. Här är de två skönheterna:


Till vänster: En påskgul vas från Rörstrand, ca 20 cm hög. Designer och namn okänd. Till höger: en skål eller kruka av Björn Wiinblad. Dansk produktion, skulle jag tro.

Den gula vasen var svår att få till bra bilder på, så ni får nöja er med en. Björn Wiinblad-skålen fastnade däremot på bild från olika vinklar.


Jag samlar egentligen inte på Wiinblad-prylar, men det var en säljare här i Umeå som hade den ute på Tradera förra veckan. Jag gav en hundring för den, och slapp betala frakt eftersom hon gärna ville mötas på stan och göra upp affären. Passar mig utmärkt, eftersom jag jobbar i centrum. Nu måste jag surfa vidare på Wiinblad...


1 kommentar:

Bek sa...

Åh, Wiinblad! I mitt föräldrahem fanns (finns) en serie små porslins...plattor... runda saker i alla fall, som man hänger på väggen, med Wiinblad-motiv som föreställer olika månader eller om det var årstider. Och flera jular i rad la vi pussel med Wiinblad-motiv!