lördag 25 februari 2012

Billiga husdjur


Förutom massor av jobb och en otroligt envis förkylning, så har den här veckan bestått av en kamp mellan mig och Ester om hur och när det är lämpligt att öppna frysen.

Ester är en alldeles för smart katt. Jag måste alltid ha ytterdörren låst eftersom hon annars öppnar den. Nu har hon återigen kommit på att det är roligt att öppna frysen. När jag kom hem i tisdags tjöt larmet. Uppenbarligen hade frysen varit öppen i timmar. Jag ställde en stol med köksradion på framför frysen. Borde ju hjälpa, kan man tycka. Ester gillade inte riktigt idén.


Tyvärr tyckte Ester att det var så roligt att öppna frysen att hon även under torsdagen lyckades med bedriften, trots stolen och bandspelaren på bilden. Att hon behöver hålla på i timmar är inget som stör. Det gör hon så gärna. Dessutom är det roligt men lite ologiskt med avfrostning. Varför blir jag arg när hon öppnar frysen en stund, och sen gör jag det själv? Mycket ologiskt.Esters matte tyckte i alla fall inte att det är toppenkul att ägna kvällarna åt att avfrosta frysen och kasta mat, så även en verktygslåda ställdes framför frysen. På fredag morgon vaknade vi till detta:


Nej, ingen har dött. Däremot har Ester istället för att öppna frysen pillat upp min matlåda (som jag glömde framme), innehållande harissakyckling. Eftersom varken golv, vita lådor eller textilier mår bra av att dränkas i en sås som innehåller chili, gurkmeja och andra roliga saker som färgar av sig, så kom jag försent till jobbet pga rengöring av köket. Lunch hade jag inte heller med mig.

Jag hade faktiskt laddat för att fräsa lite åt katterna när jag kom hem, men ärligt talat är det rätt svårt att göra det när jag hittade dem såhär:

Åhléns nya förvaringskorgar för 49 kr får högsta betyg av katterna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

NAW!
Bra söta ändå!
Berit

Gila sa...

Hm...hon kanske får eget rum i fortsättningen...

ordningsfrun sa...

Jag är ju så vek att jag förlåter dem vad som helst när de är gulliga. Men kampen om frysen har varit lång och hård, och jag misstänker att de inte är över. Ska försöka hitta nån slags barnspärr. Det borde funka även på katter :)

Anonym sa...

Katter är bara så sköna.
Rent krasst är de ju mest till besvär. Väcker en på natten. Kräver den dyraste maten och spyr upp den ändå. Pissar i tofflorna när man kommer hem sent. Släpar in halvdöda fåglar, sorkar och ormar. Annat elände jag inte kommer på just nu.
Och ändå ger man dom allt dom begär och lite till. Dom är helt genier!

trillivippa sa...

Jadu, känner igen det där alltför väl... När jag jobbar hemifrån sätter sig min ena katt demonstrativt på sideboardet och blänger på mig och om jag inte ger honom uppmärksamhet direkt så börjar han putta utvald UE-favorit närmare och närmare kanten tills jag reser på mig. Alternativt ställer sig upp och klöser på skärmen på platt-TV:n... Men precis som i ditt fall så kan man inte göra annat än förlåta när han kommer kuttrande och buffar...

Anonym sa...

Min förra katt öppnade kylskåp och frys, så jag fick sätta dit barnsäkerhetslås. Funkade riktigt bra. Dessutom vände jag handtagen uppåt. Och låste naturligtvis alla dörrar som kunde låsas, vilket endast var ytterdörren.
Lena