måndag 2 februari 2009

Varning för nörderi!

I slutet av november förra året åkte jag och maken på en biltur till de mellersta delarna av landet. Under den resan introducerade några goda vänner oss för strategispelet Carcassonne. Jag bedömer att knark hade varit mindre vanebildande. Å andra sidan är Carcassonne mycket bra för den mentala hälsan, så jag ska inte klaga. 

Innan jullovet köpte vi C:s grundsats samt två expansioner, Inns&Cathedrals samt Traders&Builders. Sedan dess har även King&Scout, Games Quarterlys expansion (som inte går att köpa här i Sverige, men Ebay är min vän) samt the River tillkommit. Idag har jag blivit ägare till ytterligare två expansioner: Abbey&Mayor samt River 2. 

Jamen, vad ska jag säga? Det är ju så djuuuriskt roligt! Och möjligheterna att lägga till/ta bort olika element ur spelet varje omgång gör att ingen blir den andra lik. Jag tror för övrigt att staden som gav 78 poäng (26x3) är den mest poänggivande stad jag varit med om under en spelomgång. 

Ett otroligt roligt spel och goda vänner att spela med - vad kan man då önska mera? Möjligen den senaste expansionen Cult&Siege.. hmm....

3 kommentarer:

ebola sa...

Möjligen... :D

Jag är medberoende!

ordningsfrun sa...

Kära medberodende - det är tur att jag inte är ensam! För övrigt har jag nu fått tag på Cult&Siege....

ebola sa...

Aaaaahh! Villspela!
Min Ärephula har minsann ett Carcassonne här har jag sett.