lördag 14 juni 2008

Legoklenoder

Vilket legoset är oumbärligt i en AFOL's (Adult Fan Of Lego) samling? En Millenium Falcon, såklart! Till dags dato finns det fyra olika alternativ för den törstande legoälskaren - vi tar dem i storleksordning.

Först av allt: 4488, ett set från 2003 med 87 bitar.


Ett mycket prisvärt alternativ för den som inte vill ruinera sig. Jag har faktiskt två stycken själv. De lär stiga i pris. Här kommer nästa: 7190, från 2000 med 659 bitar.


Det här är ett dyrare alternativ. Det var den första Falcon som Lego producerade. Det är också det enda setet som innehåller prinsessan Leia med flätor i den gamla bruna nyansen <- nördigt, viktigt vetande. Kan man tänka sig att köpa setet utan Leia så blir det billigare. Jag har ett ex även av det här setet. Fick det billigt! Men vi går över till nästa: 4505, från 2004 med 985 bitar.

Det här setet är byggt i Legos nya färgschema. De grå och bruna nyanserna ändrades 2004, vilket inte var populärt i Legovärlden. Designen kan man dock inte klaga på! Jag har själv inte det här setet. Än. Det står på önskelistan.

Sist, men verkligen inte minst: 10179, från 2007 med 5195 bitar (ja, ni läste rätt).
Vad ska man säga? Alla legofantasters våta dröm, naturligtvis. Själv har jag inte lyckats lista ut hur jag ska motivera mig själv att lägga 6000 kr på ett enda legoset.. men det kanske kommer? Jag måste nog skynda mig, eftersom seten brukar finnas på marknaden runt två år. Star Wars-seten stiger dessutom i pris när de inte längre finns till salu i butik, så jag har inte lust att vänta på E-baypriserna. Det blir till att börja samla.....

1 kommentar:

Per Penning sa...

Utan tvekan är den senare modellen helt enkelt grym!