måndag 17 september 2012

King tallrikar!


Nästa samling att utökas är alltså King-porslinet. Jag fick tag på tre assietter/tallrikar häromveckan. Tallrikarna är inte riktigt runda, snarare kvadratiska med runda kanter, ca 22 cm i diameter. Gillar dem mycket! Såhär ser de ut:Det som förvånade mig storligen var att assietterna hade olika stämplar på undersidan. De är inte heller numrerade. Jag vet att det finns bloggläsare därute som är mycket mer kunniga än jag, och jag tar tacksamt emot all hjälp. Såhär ser stämplarna ut:
Två har den (vad jag tror) nyare stämpeln, en den äldre. Vilket år bytte Rörstrand stämpel? Finns det något annat man kan utläsa härifrån? För tallrikarna i sig är som sagt likadana, förutom nivån av slitage. Jag är nyfiken!

5 kommentarer:

Ida sa...

http://www.signaturer.se/Sverige/rorstrand.htm

Ida sa...

1951 ändrade man Sverige till Sweden.

ordningsfrun sa...

Måste alltså vara efter 1951. Skulle gissa att de är sent 50-tal eller tidigt 60-tal (utifrån hur dekoren ser ut). Men jag hade lite svårt att tolka stämplarna på sidan...

trillivippa sa...

Jag har väl tyvärr inte så mycket att tillägga utöver det Ida skrivit. Jag tror inte nödvändigtvis att det behöver vara så stor skillnad i ålder på dina assietter, kanske stämplade de bara med Rörstrands logga först och la sen till namnet på serien efter ett tag? Du kan ju alltid maila Rörstrands museum och fråga, men jag tror inte de kommer kunna ge ett bättre svar tyvärr. ;)

Lybtar sa...

Hade så gärna sett ugglorna i mitten på tallriken. De är ju så sköna.
Instämmer med Ida om stämplarna.
Jag har frågat Rörstrand om vem som kan ha gjort dekoren, men det vet de inget om tyvärr.