söndag 30 september 2012

Flight modeDet började dåligt. När jag kom ombord kunde jag konstatera att fyra av sju platser som tilldelats vårt sällskap befann sig på raden längst bak, utan möjlighet att fälla ner stolsryggen under de fem timmar som flighten skulle pågå. Men okej, okej. Jag tog en av de fyra, på en egen rad, så att barnen fick sitta med föräldrar och farföräldrar. 

Jag hann nästan få upp hoppet om att de två platserna innanför mig skulle stå tomma, när de två absolut sista som boardade flighten kom och satte sig bredvid mig. Men okej, okej. 

Jag tog upp några saker - en bok, mobilen, vattenflaskan, nackkudden - ur väskan innan jag la upp den på hyllan. Sakerna la jag i stolsfickan framför mig. Då böjer sig damen bredvid mig fram och frågar: "Har du stängt av den där helt?" och pekar på mobilen. Det hade jag faktiskt gjort, så med gott samvete kunde jag säga ja, samtidigt som jag tyst konstaterade att den här damen verkade tillhöra de som tror att en liten mobiltelefon kan sänka elektroniken på ett helt flygplan. 

Men ack, jag hade fel. "Jamen, så bra", säger damen. "Du förstår, jag är elallergiker och jag börjar må så dåligt om det är elektronik igång nära mig under flera timmar". 

Det var då jag visste det skulle bli en lååååååång flight. 

4 kommentarer:

Jeez sa...

men hur klarade hon att flygplanet var igång hela tiden???

ordningsfrun sa...

En person som verkligen var elallergiker skulle såklart avlida i närheten av ett flygplan, med tanke på hur mycket kablage det finns i planen. Jag bedömde att det var säkrast att bara nicka att inte säga något, eftersom flighten då skulle bli ännu mer outhärdlig. Man ska välja sina krig :)

Gila sa...

Tänkte samma sak...hur kan hon då flyga?? Bra val av "krig".

trillivippa sa...

Helt rätt, resan hade förmodligen inte blivit roligare om du börjat tjafsa med henne och behövt sitta bredvid en uppretad "elallergiker" hela flighten... ;)
Jag är så lycklig att jag tillhör kategorin som alltid somnar på resor. Spelar ingen roll vilket transportmedel jag åker med, hur obekvämt det är eller vem som sitter bredvid. Ge mig 10 min så somnar jag. :)