söndag 18 november 2012

Två nya King!

Det verkar som om jag blivit en en-gång-i-veckan-bloggare. Nåja. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge, så utan omsvep presenteras härmed veckans två fynd!

Jag har fått hem två inköp från Tradera den här veckan. Först av allt tre assietter i King-serien. Två av dem är naggade, men för ett pris på dryga hundralappen inklusive frakt för alla tre så kunde jag inte motstå. Här är den nya finingen tillsammans med sina syskon:Den nya (och mindre) assietten är ca 18 cm i diameter. Den gamla/större knappt 22. Jag undrar om det finns mattallrikar som är 24 cm stora?

Nåväl, raskt över till nästa King! Jag fick betala lite mer för den här smörasken, men den var värd pengarna. Jag gillar den massor!Det har dock uppstått ett i-landsproblem. Smörasken har nr 56. Den smörask jag tidigare hittat bilder på har nummer 55. Den här är också lite mindre än ett smörpaket. Den är 6,5 cm hög och 15,5 x 8,5 cm (lockets storlek). Jag misstänker att det finns två - en större och en mindre (den här). Så jakten fortsätter.

Ett annat i-landsproblem är att King-delarna numera kan dra iväg oerhört i pris. Senast nu ikväll lämnade jag walk-over i en auktion på Tradera, där ett uppläggningsfat såldes för snett under tusenlappen. Kan det ligga någon sanning i vad en av er bloggläsare skrev för ett tag sedan, nämligen att mitt skrivande och dokumenterande av serien dragit upp priserna? O hemska tanke... visst vill jag vara en folkbildare, men det finns väl gränser.

Nåja. Resten av serien kan ni kika på här, om ni vill. Snart dags för en ny gruppbild!4 kommentarer:

Lybtar sa...

Vi har ju inte en miljon läsare. Men det har hänt många gånger att vi bloggat om ngt som sedan bara efter ngn dag har dykt upp på Tradera. Kanske är det bara en slump.
Just King tror jag tilltalar många. Din blogg skapar nog ha begär hos många. Men jag tycker faktiskt att King har legat rätt högt länge.
Själv älskar jag dekoren och har till och med pratat om att tatuera in dessa ugglor :)

ordningsfrun sa...

Jo, King är väldigt speciell. Förutom det du skrev så kan jag tänka mig att en person som har något att sälja gör en sökning på nätet efter King, och då kan hen hitta mina foton och liknande. Det kan också dra upp priserna.

Anonym sa...

Härligt att se dina kingdelar. Och jobbigt att se delar man vill ha men som är så jäkla svåra att hitta!
Du har väl kvar dem?
Med vänlig hälsning, Jerker

ordningsfrun sa...

Jo, jag har kvar dem, och några delar till. Men jag funderar på att sälja alla utom skärbrädan pga platsbrist. Här finns lite fler delar: https://www.flickr.com/photos/ordningsfrun/albums/72157629351264021