måndag 22 mars 2010

Matematik + dejting = inte sant

Match.com kör en serie reklamfilmer på TV. Där sägs det att 55 personer hittar sin partner varje dag på sajten. Såvitt jag förstår är det ett väldigt stort ställe, så det låter väl rimligt.

Det enda jag undrar över är siffran. 55. Ett udda tal. Inte jämna par, alltså. Frågan är hur de får ihop det. En möjlighet är att två män träffar en kvinna och lever i tresamhet.

Eller så träffas 110 personer varannan dag. I ett av paren fattar ena parten lite långsammare än den andra att dejten är den stora kärleken. Enda problemet med den tesen är att det finns 365 dagar under ett normalt år, dvs ett udda antal dagar.

Jag kommer nog att ligga sömnlös och fundera över detta mysterium.

6 kommentarer:

Råg-Rut sa...

Kära Ordningsfru! Begrundaföljande ödmjuka förslag: Det hela är uträknat på årsbasis. Eller kanske t o m fyraårsbasis för att få med skottåret. Under denna period hinner någon trilla av pinn, varvid änkan/änklingen hinner hitta ny partner och vips så är antalet udda!

ordningsfrun sa...

Rutan: Det kan vara en möjlighet (just detta med att någon hinner trilla av pinn/träffa en ny under fyraårsperioden). Det förutsätter ju dock att den nya partnern inte är medlem i Match.com... eller räknar jag fel då?

Råg-Rut sa...

Jo, den nya partnern är också medlem. För den som har träffat rätt två gånger är fortfarande bara EN person.

Sofy sa...

Halloj ordningsfrun! Hittade hit via bröllopstorget och har förstått att ni hade er fest i sålla kvarn. Det skulel vara supergulligt om jag kunde få se någar bilder från lokalen. Vi planerar från sthlm och den lokalen är en "kanskelokal" för oss. Vi blir ca 90 gäster, tror du det ryms? vore supergulligt!!! uppochhoppa@gmail.com


Sofia

Bek sa...

Det är så jäkla mycket bluff och tricks med de där dejt-sajterna så jag betvivlar starkt deras uppgifter om hur många som träffas. Och hur vet de det, förresten? Följer de med på alla dejter?

Anonym sa...

55 par på en dag???

Med en site som Match.com med 20 miljoner medlemmar betyder det att. det tar 1000 år innan alla har fått någon.

Räknar du med att bara 10% av dem är egentliga aktiva medlemmar så får du din framtid inom 10 år.

Grattis