söndag 24 april 2016

Veckans dockskåp: Lerro (ca 1960)

Det skulle väl kunna vara på sin plats att visa upp hur långt jag hunnit med de dockskåp jag har hemma? Det finns 6 stycken just nu, och fler ryms inte. Vill jag köpa ytterligare skåp så måste jag göra mig av med något jag redan har, och det vill jag inte. Så det lär bli dessa som bor hos mig. Men innehållet är jag långt ifrån färdig med. Jag tänkte ändå visa upp hur långt jag hunnit med respektive skåp. Alla bilder är för övrigt klickbara, dvs kan förstoras.

Först: ett Lerro från 1960 som jag fick i gåva av en god vän! När jag fick det såg det ut såhär...


...och idag ser det ut såhär. Jag har valt att inte tapetsera om eller göra något annat åt väggarna eftersom tapeterna är så fina, fast det finns några skador. Eventuellt lägger jag en filtmatta i vardagsrummet - det har jag inte bestämt än.



Vi kikar lite närmare på rummen, tycker jag. Först badrummet. Det har en gammal badrumsmöbel som var standard i Lerroskåpen på den tiden. Jag har också satt dit en bänk och ett element. Golvvärme fanns inte på den tiden, och jag vill verkligen inte att någon ska frysa.



I hallen uppe finns en matgrupp, bokhylla och sideboard. Här skulle jag gärna göra något ännu fiffigare, men jag har inte så många roliga idéer just nu.



Uppe till höger finns också husets just nu enda sovrum. Lite tråkigt kanske, men med bara fem rum att disponera så är det svårt att få in fler sängar. Tur att det bara bor nån enstaka pensionär här. 



Nere till vänster ligger köket. Det är ett tidstypiskt Lerrokök. Jag ska köpa ett annat bord och fixa lite med detaljer, men annars är det ungefär som jag tänkt mig. Jag ältar lite om den stora svarta kaminen ska stå där eller inte. Jag har inget annat viktigt som pockar på platsen, men den är ganska dominant. 




Sist, men absolut inte minst - snarare tvärtom, har vi vardagsrummet. Det domineras av den jättefina trappan som gamla Lerrohus hade. Jag lyckades få tag på ett nytt (dvs gammalt men helt) trappräcke som jag ersatte det gamla trasiga med. Tapeterna är fantastiska!



Till sist några detaljbilder från saker jag är extra nöjd med i huset: En gardinstång som väntar på en fin gardin till vardagsrummet.



Det fina pianot och tavlan som står under spiraltrappan.



En skål med gammaldags rakgrejor som står uppe i badrummet



Det lilla bordet i sovrummet med ljusstake, bibel och ett par glasögon.


Så, där är vi just nu med Lerroskåpet. Jag har några detaljer kvar, men det vore faktiskt väldigt tråkigt om allt var klart. Tjusningen är ju att leta och hitta små fina saker att komplettera och ersätta.