tisdag 31 juli 2012

Sommarfynd, del 2


Jag vet inte riktigt om man kan kalla det för ett fynd. Det var i alla fall med ett stort leende inombords som jag köpte den här på Ittalas outlet förra veckan:


Nu är min samling med Filippa K-muggar komplett igen! Hurra! Vill ni se alla muggarna så går det utmärkt här.

fredag 27 juli 2012

Sommarfynd, del 1


Trots tappra loppisbesök under sommaren så har de saker jag är mest entusiastisk över inhandlats via nätet. Det allra största glädjeämnet är den här grytan:


Det är ännu en del i en av mina favoritserier: Oliv från Rörstrand. För att undvika förvirring så har jag två olivserier: en som är en variant av Scherzo, och en som har samma design som Koka. Detta är alltså Koka-varianten.

Grytan är 16 cm i diameter vid toppen, 20 vid botten. Den är 15 cm hög utan lock. Den har nummer 6 i botten. Här kan man se den med Olivs kaffekanna, vilket kanske ger en uppfattning om hur stor den är:


Jag hoppas att nån gång hitta fler delar. Jag vet att det finns ännu en gryta samt några uppläggningsfat som jag inte har. Tyvärr kommer de sällan ut på marknaden. Den här gången hade jag tur - jag fick den till ett förmånligt utropspris på Tradera. Mer av den varan!

Vill ni se fler delar i serien så går det utmärkt att göra här.

tisdag 17 juli 2012

Loppisfynd

Jojjomensan. Här kommer ännu ett livstecken från eder ordningsfru. Jag har nyss kommit hem igen efter några dagars semester i Flen och Eskilstuna. En av aktiviteterna på programmet var att besöka två loppisar. Det var snålt med fynd, men en sak köpte jag med mig: ett glas från Johannisfors, eller heter det Johansfors?

Jag har nu också lärt mig - den hårda vägen - att det är otroligt svårt att fota glas. Om jag använder blixt så bildas prismor som gör glaset dubbelt. Om jag inte använder blixt så blir fotot gult. Men jag är inte (alltid) den som vill dölja mina misslyckanden. Här är två försök att fota glaset:



Glaset är 20,2 cm högt. Det har också delar av en etikett på foten, vilket är den enda anledningen till att jag tror mig veta vad det är.


Det sista fotot är nog också det som återger färgen bäst. Och strimlan vid etiketten är en bubbla i glaset, inte en spricka. Jag gav 20 kr för glaset. Helt okej, tror jag. Om någon av er vet mer om glaset så upplys mig gärna!