lördag 25 februari 2012

Billiga husdjur


Förutom massor av jobb och en otroligt envis förkylning, så har den här veckan bestått av en kamp mellan mig och Ester om hur och när det är lämpligt att öppna frysen.

Ester är en alldeles för smart katt. Jag måste alltid ha ytterdörren låst eftersom hon annars öppnar den. Nu har hon återigen kommit på att det är roligt att öppna frysen. När jag kom hem i tisdags tjöt larmet. Uppenbarligen hade frysen varit öppen i timmar. Jag ställde en stol med köksradion på framför frysen. Borde ju hjälpa, kan man tycka. Ester gillade inte riktigt idén.


Tyvärr tyckte Ester att det var så roligt att öppna frysen att hon även under torsdagen lyckades med bedriften, trots stolen och bandspelaren på bilden. Att hon behöver hålla på i timmar är inget som stör. Det gör hon så gärna. Dessutom är det roligt men lite ologiskt med avfrostning. Varför blir jag arg när hon öppnar frysen en stund, och sen gör jag det själv? Mycket ologiskt.



Esters matte tyckte i alla fall inte att det är toppenkul att ägna kvällarna åt att avfrosta frysen och kasta mat, så även en verktygslåda ställdes framför frysen. På fredag morgon vaknade vi till detta:


Nej, ingen har dött. Däremot har Ester istället för att öppna frysen pillat upp min matlåda (som jag glömde framme), innehållande harissakyckling. Eftersom varken golv, vita lådor eller textilier mår bra av att dränkas i en sås som innehåller chili, gurkmeja och andra roliga saker som färgar av sig, så kom jag försent till jobbet pga rengöring av köket. Lunch hade jag inte heller med mig.

Jag hade faktiskt laddat för att fräsa lite åt katterna när jag kom hem, men ärligt talat är det rätt svårt att göra det när jag hittade dem såhär:

Åhléns nya förvaringskorgar för 49 kr får högsta betyg av katterna.

tisdag 21 februari 2012

Veckans färg: turkos

Igår hämtade jag äntligen hem mitt senaste fynd från Tradera. Det är en fin turkos vas, design Carl-Harry Stålhane:


Jag har ingen aning om vad serien heter, eftersom stämplarna på undersidan inte avslöjar något (förutom CHS).


Något jag i alla fall vet är att jag nu har två delar i den här serien. Häromveckan fyndade jag också ett askfat i samma serie som jag ännu inte visat upp här:


Är det någon av er bloggläsare som vet mer om de här två föremålen?

Mer av mitt porslin kan man för övrigt se här, om nån skulle missat det :)

fredag 17 februari 2012

Ordningsfrun har ordnat!



Er ordningsfru är förkyld. Det började så smått i onsdags och exploderade på natten mot torsdagen. Så nu har jag varit hemma i två dagar. Känns som om jag bara har sovit, sett daytime-TV och snytt mig.

En syssla som kändes lagom jobbig var att börja jobbet med att fota min porslinssamling för att dokumentera den på ett enklare och mer offentligt sätt. Jag hade egentligen tänkt vänta tills jag är klar, men jag kan inte hålla mig.

Här kan ni hitta bilder och lite information om min porslinssamling.

De serier jag dokumenterat hittills är Amanda, Rasta, Mussla, Oliv (Scherzo), Filippa K, Flykt och Siesta. Snart kommer California, Oliv (Koka), King och Manjana.

Hoppas ni gillar dokumentationen!

söndag 12 februari 2012

Min femte siesta!


Så har den äntligen kommit - min senaste del i Siestasamlingen! Såhär ser den ut, i två olika vinklar:



Det är en liten skål, ca 7 cm hög på högsta stället. Den är 8 cm bred. Märkt med en etta under sig. Här är en gruppbild med syskonen:


Jag har numera fem delar i serien.

#1 - liten skål, 7 cm hög och 8 cm från kant till kant
#3 - lilla vasen är 12 cm hög, 8 cm bred i toppen och 7 cm vid botten.
#5 - stora vasen är 25,5 cm hög, 8 cm bred på bredaste stället.
#6 - stora fatet är 16,5 x 12 cm, och 6 cm högt.
#7 - lilla fatet är 14,5 x 10 cm, och 4 cm högt.



söndag 5 februari 2012

Legofrossa

Det är inte bara rörstrandsporslin som gräver djupa hål i plånboken. Legosamlingen har gjort ännu större skada på bankkontot senaste tiden. Såhär ser det t ex ut om man tittar bakom dörren till mitt sovrum:


Lite svårt att se kanske, så vi vrider på bilden och zoomar in. (Det går att klicka och förstora).


Det här är bara några av alla de Legoset som jag köpt under december och januari. Det brukar vara stora reor på Lego i januari, och den här månaden är inget undantag. Nu börjar det tackochlov tunnas ut. Jag behöver en paus. Jag har inte ens hunnit bygga det jag köpt - jag har mest sorterat det jag köpt, och (innan jul) sålt av en del perifera set i min samling.

Reservdelar behöver man ofta. Speciellt när man köper begagnat på Ebay eller Tradera, för det är sällan komplett. Turligt nog har jag en del att ta ur även där:


Mycket lego, kanske någon tycker. Men då har ni inte sett allt gammalt riddarlego som ligger på mina sovrumsgarderober, eller de 22 flyttlådorna fulla med Lego som står i förrådet just nu.

Det är nog lika bra.


lördag 4 februari 2012

ordningsfrun kompletter: California


Januari har varit en tung månad för plånboken. Februari måste bli en månad av återhållsamhet på alla plan. Men eftersom det tar lite tid innan fynden från all min webshopping landar här hemma så kommer jag att han mycket att visa upp här på bloggen under frebruari.

Först ut är den här jättefina muggen i C-H Stålhanes Californiaserie:


Jag har länge velat ha en sådan, men de är både dyra och sällsynta. Nu hittade jag en dåligt listad mugg på Tradera för ett hyggligt pris, så jag slog till. Här är en bild av den med några av sina nya syskon:


Jag har även en del skålar, men de syns inte på bilden eftersom de står i våningen under. Visst är det en fin serie? Vill ni se mer av serien, och veta vilka delar jag kan tänkas tråna efter, så kan du titta här på Porslinans fina sammanställning av Californiaporslin.