måndag 23 maj 2011

ordningsfrun är porslinsbitter

Hört talas om att man kan vara porslinsbitter? Det är känslan som uppstår när man av någon anledning inte vinner en porslinsauktion på Tradera som man spanat in på sedan den dök upp.

Den här gången är det två delar till King som av olika skäl undanflytt mig. Jag har sparat bilder på dem, så att jag iaf vet att delarna finns. Nån gång i framtiden borde de väl dyka upp igen?





Det stora fatet missade jag att bjuda på! Men hallå, vem lägger ut en auktion med sluttid på en söndag förmiddag? Den här säljaren, tydligen. Den mindre skålen valde jag själv att inte bjuda vidare på när den drog iväg till (i mitt tycke) för höga priser. Ett svårt beslut, speciellt när säljaren bor i samma stad som jag och jag därmed kunnat spara en hel del på frakten.

Nåja. Vad är väl en bal på slottet eller en porslinsdel på Tradera?

tisdag 17 maj 2011

Mina soft-spots

Er ordningsfru är på tvådagarskonferens med jobbet i grannstaden. Katterna är ensamma hemma. Ynk! De har fått mat och gos och lek ikväll av en god vän, men.. ändå! När jag är hemma stör jag mig på att det är katter överallt i min säng när jag ska sova. Och nu kan jag knappt somna eftersom det är så tomt.

Det här känns inte riktigt INTJ.



söndag 8 maj 2011

Ännu mer Filippa!


Jag skrev ganska nyligen ett blogginlägg där jag visade upp mina senaste inköp i Filippa K-serien, och var stolt över att min samling var komplett. Men ack, vad jag bedrog mig. Det fanns minst två muggar som jag missat. Ett stort tack till Porslinan som upplyste mig om detta!

Det jag saknade var två muggar som Filippa K/Rörstrand producerat i samarbete med Fotografiska museet. Lyckligtvis hade Fotografiska en bra webshop, så idag kunde jag hämta ut följande fynd på Posten:




Visst är de fina? En svart och en vit, samma design. Nu har jag 24 muggar, and counting :)

torsdag 5 maj 2011

ordningsfrun loves meeples

En av de många fina detaljerna med Agricola är att spelet innehåller meeples. För den som inte vet det så är meeples namnet på de små träfigurer som finns i många brädspel. I Agricola följer det med ett gäng runda platta träbrickor i olika färger som ska symbolisera olika slags byggnadsmaterial och djur. Men varför inte skaffa något roligare?

Jag erkänner: jag är fullständigt förälskad i meeples. Jag har massor av uppsättningar i olika färger till mitt Carcassonne, och nu har jag alltså även nya meeples till mitt Agricola. Kärlek!


Det här är två påsar med Agricpla-meeples som anlände med posten i måndags. Som bonus fick jag också en fin påse att förvara mina meeplar i:


Först ut är ett gäng resouce-meeples. Från vänster till höger: wood, reed, clay och stone.


Och sen de fina djuren som man kan föda upp (och äta, om man vill): boar, cattle and sheep.


Som lök på laxen köpte jag också en extra uppsättning spelmarkörer i turkos:


Nu återstår bara att hitta en tid då mina Agricolakompisar kan spela med mig!

måndag 2 maj 2011

Dagens fynd

Måndagar känns alltid lite bättre när man får en leverans av något som man köpt på nätet. Om man som idag får fyra (japp, fyra) olika saker levererade - ja, då blir måndagen en ren fröjd, trots att även ett besök hos tandläkaren stod på schemat.

Två av de saker som landade hos mig idag ingår i kategorin Rörstrand. Här är de två skönheterna:


Till vänster: En påskgul vas från Rörstrand, ca 20 cm hög. Designer och namn okänd. Till höger: en skål eller kruka av Björn Wiinblad. Dansk produktion, skulle jag tro.

Den gula vasen var svår att få till bra bilder på, så ni får nöja er med en. Björn Wiinblad-skålen fastnade däremot på bild från olika vinklar.






Jag samlar egentligen inte på Wiinblad-prylar, men det var en säljare här i Umeå som hade den ute på Tradera förra veckan. Jag gav en hundring för den, och slapp betala frakt eftersom hon gärna ville mötas på stan och göra upp affären. Passar mig utmärkt, eftersom jag jobbar i centrum. Nu måste jag surfa vidare på Wiinblad...